Een vochtige kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het vocht vanuit de kruipruimte optrekken, dit wordt ook wel capillair vocht genoemd. Capillair vocht komt voor als de funderingen in aanraking komen met grondwater. De stenen funderingen worden poreus, waardoor ze water als een spons het grondwater en het water in de kruipruimte opzuigen. Water trekt dan volgens natuurkundige wetten omhoog tot in de muren die in de kruipruimte staan. Het water verdampt dan in de kruipruimte en condenseert vervolgens waardoor de kruipruimte steeds vochtiger wordt. Verder kan een vochtige kruipruimte optreden als het leidingwerk lek is, of wanneer het grondwater hoog staat.
Als uw kruipruimte vochtig is, merkt u dit in het hele huis. Doordat de bodem van de kruipruimte vochtig is en de begane grond-vloer is warm doordat de verwarming in huis aanstaat, condenseert het vocht op de onderkant van de vloer. De nadelen hiervan brengen we graag voor u in kaart zodat u een goed beeld krijgt van de voordelen die het isoleren van de kruipruimte met zich meebrengt. We verdelen de nadelen van een vochtige kruipruimte in een aantal soorten nadelen:
Nadelen voor uw gezondheid en wooncomfort:
Nadelen voor uw woning:
Een vochtige kruipruimte is redelijk eenvoudig te verhelpen. EPS-korrels hebben erg goede isolerende kenmerken en worden door veel huizenbezitters en VVE's ingezet om vocht voor lange tijd uit de kruipruimte te verbannen. EPS-korrels kunnen in vrijwel iedere kruipruimte worden aangebracht. Ook in kruipruimtes die slecht begaanbaar zijn of veel kleine hoekjes hebben. U kunt zelf de EPS korrels kopen en aanbrengen, maar u kunt ook een kruipruimte isolatie specialist de werkzaamheden uit laten voeren. Het voordeel van een specialist is het feit dat zij direct de EPS-korrels goed aan kunnen brengen. Bent u benieuwd wat Kruipruimte Isolatie Holland voor u kan doen om de gevolgen van een vochtige kruipruimte te verhelpen? Vraag dan vrijbljvend een offerte aan!